Burgers! Omarm het Beusebos en help mee tijdens de werkmiddag!


beusebos 3Sommige paden in het Beusebos zijn nu erg modderig. Boomverzorging Peter Mul uit Hoogwoud heeft 4 kuub houtsnipper gedoneerd. Deze snippers gaan we met z’n allen zondag 22 maart verdelen over de wandelpaden. Neem je kruiwagen en schep mee! Zwerfvuil-rapers zijn uiteraard ook welkom. Voor koffie wordt gezorgd.

Werkmiddag in het BeusebosHet Beusebos bij Purmerend is wel klein, maar veel mooier dan het Purmerenderbos. Er leven in dit leuke bos meer dan 80 verschillende vogelsoorten, waaronder sperwers, kiekendieven en buizerds. De diversiteit aan boomsoorten is ook veel groter dan bijvoorbeeld het Purmerbos.

Het voortbestaan wordt bedreigd omdat de gemeente het wil verkopen aan bedrijven. Dat mag niet gebeuren! Want er is meer dan genoeg plek op de Baanstee (die nog grotendeels leeg staat). Hoe meer de burgers zicht over het vos onfermt, hoe meer de politiek het bos met rust zal laten. Het is al een issue in de lokale politiek…. Share dit bericht dus zo veel mogelijk met je vienden!

De werkmiddag is op zondag 22 maart van 14 tot 18 uur. Het Beusebos is te vinden op de Oude Provincialeweg, 1448 Purmerend, tegenover de Karwei en tennis/fitness centrum Neckslag.

Als je op Facebook zit kun je je opgeven via Facebook.