Hell or high water: komische en moderne western in Filmhuis Purmerend


Spannende, komische en verrassende moderne western. Twee broers dreigen hun familiebezit te verliezen en gaan banken overvallen. Is dat goed of kwaad? In deze heerlijke film wordt gefilosofeerd wie de echte winnaars en verliezers zijn in de strijd om het bestaan.

 

Hell or high water is een moderne western waarin paarden zijn vervangen door auto’s en banken worden overvallen om schulden bij diezelfde banken te saneren. De film is spannend, verrassend en opvallend komisch.

De broers Toby, de bedaarde denker met ex-vrouw en kinderen, en Tanner, de ex-bajesklant en impulsieve malloot, zijn de wanhoop nabij. Ze dreigen hun familiebezit, een kleine boerderij met grond, te verliezen omdat ze hypotheek en belastingen niet kunnen betalen. Wanneer ze banken gaan overvallen krijgen ze te maken met de bijna gepensioneerde Texas Ranger Marcus en zijn assistent Alberto.

De film gaat over goed en kwaad. Zijn de banken en de politie goed? Is het overvallen van banken en het gebruik van wapens kwaad? Wie zijn de winnaars en wie zijn de verliezers in de strijd om het bestaan? Vragen die niet beantwoord worden, maar waar wel over gefilosofeerd wordt in deze heerlijke film. – Hell or high water – David Mackenzie, Verenigde Staten, 2016, 102’

Draaidag: vrijdag 20 januari 2017. Aanvang 20.30 uur. Zaal open 19.50 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://filmhuispurmerend.nl/films/hell-or-high-water/