Hart: roman van Lisette Leeuwin op de planken


Het toneelstuk Hart wordt gespeeld in Theater de Verbeelding in  PurmerendIn 1941 ontmoet Greetje, opgegroeid in het streng christelijke vissersdorp Katwijk, de Duitse officier Heinz. In een fractie van een seconde neemt ze een fatale beslissing die haar leven voor altijd verandert…  Het stuk Hart,  een bewerking van de roman Hart van prikkeldraad van Lisette Lewin,  is op zaterdag 28 februari te zien in Theater de Verbeelding in Purmerend. (Foto  Karin Jonkers).

Twaalf jaar later, bijna dertig jaar oud, blikt Greetje  terug. Nuchter en zonder wroeging overpeinst ze wat ze in de levens van anderen heeft aangericht. In dit meeslepende verhaal wordt de donkere kant van de mens blootgelegd. Zonder oordeel. Zacht en zinnelijk.

Madeleine Matzer maakte in 2003 al een bewerking van de roman van Lisette Lewin, met dezelfde actrices: Fokka Deelen en, voor diverse prijzen genomineerde, Wendell Jaspers.

Het decorontwerp van Hart is van de hand van autonoom ontwerper Maarten Baas, die eerder ook de voor de vormgeving van de MATZER-voorstelling Alsof het voorbij is tekende. Baas is een ontwerper met een grote internationale reputatie.

Praktische informatie

De voorstelling is te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 13 euro (vriendenpas/CJP/65+ 11 euro). Reserveren is mogelijk via www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn, tel. 0299 411234.

De pers destijds:

“Wat een mooie vertelling, wat integer en naturel gebracht.” (Brabants Dagblad)

Met een natuurlijkheid die ons verleidt. En misleidt en bedriegt. Raffinesse puur.” (NRC Handelsblad)

Na de première van zaterdag 7 februari j.l. : Met een natuurlijkheid die ons verleidt. En misleidt en bedriegt. Raffinesse puur.” (NRC Handelsblad) www.matzer.org