Harddraverij tijdens NaZomerFeestWeek 2104


Kortbaandraverij tijdens de NaZomerFeestWeek in Purmerend

Op donderdag 11 september racen de paarden weer door de Nieuwstraat in Purmerend. De harddraverijvereniging Prins Bernhard organiseert sinds 1873 kortebaanwedstrijden in de binnenstad. Dit jaar de 142e editie. Dankzij de TV-schermen langs de baan mis je  geen detail van de wedstrijd. Deze spectaculaire paardenrace is onderdeel van de NaZomerFeestWeek 2014.

Gokje wagen

Deze typische Noord-Hollandse tak van de drafsport is een fenomeen. Over een lengte van 300 meter gaan paard en pikeur met zij sulky in hoge snelheid over de baan aan de Nieuwstraat. Voor de deelnemers zijn er hoge prijzengelden en ereprijzen te winnen. Het talrijke publiek kan geldprijzen winnen door deelname aan de totalisator. Al voor een paar eurootjes kunt u inzetten op uw favoriete paard.

De kortebaandraverij is in de loop der jaren uitgegroeid tot een professionele Purmerendse Paardendag waar louter de top van de Nederlandse kortebaandraverij aanwezig is.

Reünie

De tweede donderdag in september is vaouds een reünie van Purmerenders en oud Purmerenders die elkaar die dag onder het genot van een drankje en een hapje ontmoeten.

Aanvang

De harddraverij start om 13.15 in de Nieuwstraat in Purmerend.