Hackaton: Hoe krijgen we Purmerend energieneutraal?Op woensdag 19 juni wordt een innovatie hackathon georganiseerd in de P3 rond het thema “Hoe krijgen we Purmerend energieneutraal? “. Denk bij een hackathon niet aan het hacken van computers of andere illegale praktijken. Bij de hackathon staat juist samenwerken centraal.

Jongeren, onderwijsinstellingen en bedrijven werken op die dag in teamverband aan een creatieve oplossing voor een maatschappelijk probleem.

Tijdens deze hackathon werken we samen aan een duurzame toekomst voor Purmerend en buigen we ons over de vraag: Hoe krijgen we Purmerend energieneutraal?

De ideeën worden op het einde van de dag voorgelegd aan en beoordeeld door een deskundige jury. De winnende teams maken kans op prachtige prijzen en we sluiten de avond af met een afterparty!

De hackathon wordt mogelijk gemaakt door de Rabobank, PurmerValley, Gemeente Purmerend en Stadsverwarming Purmerend.

Wilt u je ook meedoen?
Teams (4 tot 6 personen) en individuen kunnen zich aanmelden via de website van PurmerValley.

Datum:
woensdag, 19. juni 2019 – 9:00 tot 23:00 in Poppodium P3 Purmerend.

 

Over PurmerValley
PurmerValley is een samenwerkingsverband tussen onderwijsinstellingen, overheid en (ICT) bedrijven. We maken het verschil door jongeren te inspireren om te kiezen voor een opleiding op het gebied van digitalisering, samen het onderwijs te verrijken en nieuw onderwijs te starten en daarmee de digitalisering te laten floreren. Jongeren laten we kennismaken met online toepassingen zoals cloud/hosting, applicatieontwikkeling en online marketing. Zo verkleinen we het verschil tussen de vraag naar goed opgeleide en talentvolle ICT’ers en het aanbod daarvan.