Gratis proeflessen tekenen, ballet workout, illustratie en keramiek


In de week van 22 t/m 27 januari kunnen geïnteresseerden meedoen met diverse gratis proeflessen bij Cultuurhuis Wherelant. Een ideale manier om te ontdekken wat een cursus inhoudt en kennis te maken met de docent en medecursisten. De proeflessen zijn bedoeld voor mensen die serieus overwegen om een cursus te volgen. Bij voldoende animo gaan de cursussen een week na de proefles van start.

 

Gemengde technieken
Bij deze cursus maken de deelnemers kennis met het vak tekenen in de breedste zin. Er wordt gewerkt met potlood en houtskool maar ook met andere materialen zoals verf en papier en vooral ook met combinaties daarvan. Er kan volop met materiaal worden geëxperimenteerd en iedere deelnemer krijgt volop de ruimte zich op zijn eigen wijze te ontwikkelen. De proefles is maandag 22 januari van 10.00 tot 12.00 uur.

 Basiscursus tekenen en schilderen
Bij deze cursus wordt vooral gewerkt vanuit de waarneming, zodat het goed leren kijken getraind wordt. Elke les behandelt de docent een andere techniek en onderwerpen als kleurenleer compositie, vorm, contrast, toon en lijn  komen aan bod. Er is veel ruimte voor persoonlijke inbreng en aandacht voor het eigen handschrift. De proefles is dinsdag 23 januari van 19:30 tot 21:30 uur.

Ballet workout
Dansdocent Laura Schrijen heeft een les ontwikkeld waarin zij de elegante ballettechniek combineert met  bodyweight fitnessoefeningen. Ideaal om mooie krachtige en lange spieren, flexibiliteit én een elegante houding te ontwikkelen. Dit is bij uitstek een workout voor meer energie èn ontspanning. Voor deze les is geen dansachtergrond nodig. Ervaar het zelf op donderdag 25 januari van 20.15 tot 21.30 uur.

 Illustratie

In deze cursus leren de deelnemers een mooi beeld maken bij een tekst. Zij gaan aan de slag met verschillende materialen en technieken om zo te onderzoeken wat bij hen past en hoe zij dat wat in het hoofd zit kunnen verbeelden op een heldere én inspirerende manier. Door middel van diverse opdrachten leren zij de basis van het illustratie vak. De cursus is geschikt voor beginners en meer ervaren tekenaars. De proefles is op vrijdag 26 januari van 13.30 – 15.30 uur.

Keramiek basis.
Uitgangspunt voor deze keramieklessen is het kennismaken met diverse basistechnieken zoals het kneden/opbouwen vanuit een duimpotje, met rolletjes en stukjes klei, het werken met plakken klei, het gebruik van drukmallen en boetseren. Ook eenvoudig decoreren en glazuren komen aan bod. De proefles is vrijdag 26 januari van 09.30 – 11.30 uur..

Aanmelden en meer informatie
Men meld zich aan voor de open les door een mail te sturen naar info@wherelant.nl. Meer informatie over de cursussen staat op www.wherelant.nl, u kunt ook contact opnemen met de administratie via (0299) 434 777. Cultuurhuis Wherelant is gelegen aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend.