Gratis proeflessen dans, theater, schilderen, beeldhouwen en fotografie bij Cultuurhuis Wherelant


Van 19 t/m 31 januari kunt u meedoen aan gratis proeflessen bij Cultuurhuis Wherelant. Het betreft lessen Afrikaans dansen, theater, etsen, beeldhouwen in hout, portret tekenen, fotografie en schilderen in gemengde technieken. De proeflessen geven een goed beeld van de inhoud van de cursus die bij voldoende belangstelling de week na de proefles van start gaat.

Afrikaans dansen en theater
Bij Afrikaans dansen werkt u met veel plezier aan conditie en lichaamshouding op traditionele ritmes uit West- Afrika. Probeer het eens uit tijdens de vrolijke, intensieve proefles op maandag 30 januari van 19.30 -21.00 uur. Bij theater gaan de deelnemers zich inleven in verschillende personages. Er wordt zowel geïmproviseerd als gewerkt met bestaande teksten en scenes. Kom kennismaken en meedoen op dinsdag 31 januari van 19.30 tot 21.30 uur.

Etsen
Etsen is een traditionele diepdruktechniek waarbij getekend wordt op een met vernis afgedekte metalen plaat. Naast deze basishandelingen leren deelnemers toonwaarden vast te leggen en kleurendrukken maken. Ook meer specialistische technieken komen ruimschoots aan bod. De proefles is op vrijdag 27 januari van 13.30 tot 16.00 uur.

Beeldhouwen in hout
Werken in hout inspireert. Elk stuk hout is anders, elke boom is anders. Dit maakt werken in hout een spannend proces. Tijdens de proefles, donderdag 19 januari van 09.30 tot 12.00 uur, kunt u ontdekken hoe het is om in hout te werken.

Portrettekenen en schilderen
Portret tekenen begint met kijken en een eerste schets aan de hand van een sjabloon. In de lessen komt steeds een ander aspect naar voren: anatomische vorm, dieptewerking, licht en kleur, gezichtsexpressie. Maandag 23 januari van 19.30 tot 21.30 uur is de proefles van deze korte cursus.

Fotografie basis
Deze cursus is speciaal voor nieuwkomers in de digitale fotografie. Zij leren alles over de functies in de camera, de belichtingsdriehoek (diafragma/sluitertijd/ISO) en compositie om tot mooie foto’s te komen. Maandag 23 januari om 13.30 uur vertelt de docent u wat u kunt verwachten van de cursus.

Schilderen in gemengde technieken
In deze korte cursus wordt gewerkt met combinaties van materialen. De te schilderen onderwerpen zijn niet moeilijk. Het plezier is daarbij heel belangrijk. Zaterdag 28 januari van 10.00 tot 12.30 uur bent u welkom bij de proefles van deze nieuwe cursus.

Aanmelden en meer informatie
Alle proeflessen vinden plaats bij Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend. Deelname aan de proefles is gratis maar aanmelden is wel verplicht. Dit kan door een mail te sturen naar info@wherelant.nl. Meer Informatie over deze of andere cursussen vindt u op www.wherelant.nl of bel naar (0299) 434 777.