Gratis proeflessen boetseren, tekenen en schilderen Cultuurhuis Wherelant


Woensdag 21 februari staan er weer proeflessen op het programma bij Cultuurhuis Wherelant. Een ideale manier om te ontdekken wat een cursus inhoudt en kennis te maken met de docent en medecursisten. De proeflessen zijn bedoeld voor mensen die serieus overwegen om een cursus te volgen maar nog twijfelen of het echt wat voor hen is. Bij voldoende animo gaan de cursussen een week na de proefles van start.

Basis schilderen

Bij deze cursus worden verschillende technieken en stijlen verkend zoals aquarel, gouache, acryl, olieverf en gemengde technieken. Het is een gevarieerde cursus met zowel oude en nieuwe kunst als inspiratiebron. Maar ook de fantasie en de waarneming zijn soms uitgangspunt van een opdracht. De docent maakt de deelnemers wegwijs in de vele mogelijkheden die verf en techniek bieden. Kom het zelf ervaren op 21 februari van 13.30 – 15.30 uur.

Tekenen en schilderen aan tafel

In deze cursus werken de deelnemers op klein formaat. Er wordt aan tafel gewerkt wat ook een fijne sociale functie heeft. Bij deze cursus beleef je plezier in het tekenen/schilderen, maar leer je vooral ook goed kijken, werken met de beeldelementen en kleur. Het leuke van deze cursus is dat je went om heel eenvoudig met een schetsboek aan tafel of op schoot te werken. Heerlijk voor thuis maar ook voor als je onderweg bent of op vakantie. Schuif aan tafel op woensdagavond 21 februari van 19.30 – 21.30 uur.

Boetseren mens en dier
Klei is een materiaal waarmee je snel kunt werken en daardoor ook snel kunt ontdekken en ontwikkelen. Het is fijn om mee bezig te zijn en gaandeweg de cursus krijg je meer vat op wat je maakt en op de technische en beeldende mogelijkheden van het werken met klei. Het onderwerp van deze cursus is onder andere mens en dier. Er wordt gekeken naar de compositie, anatomie, de verschillende verhoudingen en de ruimte in het beeld. Deze cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Kom uit je hoofd met je handen in de klei op woensdag 21 februari van 19.30 – 21.30 uur.

Aanmelden en meer informatie
De proeflessen zijn gratis. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. U meldt zich aan door een mail te sturen naar info@wherelant.nl. Meer informatie staat op www.wherelant.nl of neem contact op met de administratie (0299) 434 777. Cultuurhuis Wherelant is gelegen aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend.