Gratis film vanwege 4 mei-herdenking “Der Staat gegen Fritz Bauer”


In het Duitsland van 1957 gaat procureur-generaal Fritz Bauer op jacht naar de beruchte nazi Adoff Eichmann, waarbij hij veel tegenwerking krijgt. Eichmann leeft in Argentinie, maar Bauer wil hem koste wat het kost in Duitsland laten berechten en daarmee de stilte doorbreken en de ogen te openen van de Duitse jeugd dat alleen erkenning van fouten leidt tot echt herstel.  Gratis voorstelling in Filmhuis Purmerend i.v.m. 4 mei.

 

Duitsland 1957. Procureur-generaal Fritz Bauer (sterke rol van Burghart Klaußner) ontdekt dat de beruchte nazi Eichmann waarschijnlijk in Argentinië leeft. Bauer wil hem koste wat kost in Duitsland laten berechten en daarmee de stilte doorbreken rondom het nooit-verdwenen nazisme. Hij hoopt hiermee uiteindelijk de ogen te openen van de Duitse jeugd vanuit de overtuiging dat alleen erkenning van fouten leidt tot echt herstel. Helaas worden veel topfuncties bekleed door ex-nazi’s die bang zijn dat Eichmann hen als medeplichtigen zou kunnen aanwijzen. Ondanks hun tegenwerking doet Bauer er samen met zijn collega Angermann alles aan om Eichmann te vangen, zelfs al moet hij daarvoor landverraad plegen door heimelijk contact op te nemen met de Israëlische geheime dienst, de Mossad. Men probeert zelfs zijn homoseksualiteit tegen hem te gebruiken en geeft hem valse informatie als hij de verantwoordelijke voor de massadeportatie van de Joden, Adolf Eichmann, op het spoor komt. –  Der Staat gegen Fritz Bauer – Lars Kraume, Duitsland, 2015, 105’.

 

Gratis voorstelling i.v.m. 4 mei. Draaidag: donderdag  4 mei 2017. Aanvang 20.30 uur. Zaal open 19.50 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://filmhuispurmerend.nl/films/staat-gegen-fritz-bauer/