Gratis creatieve kinderworkshops tijdens PurVak zomervakantie


Op 11, 12 en 13 augustus kunnen kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar tijdens PurVak meedoen met gratis creatieve workshops in de ateliers en theaterzaal van Cultuurhuis Wherelant. Deze editie is het thema ‘Vrijheid’ en elke docent zal daar op zijn of haar eigen wijze invulling aan geven. Per dag zijn er vijf verschillende activiteiten. Ouders kunnen even een moment voor zichzelf nemen en de kinderen met een gerust hart achterlaten.

Vrije vogels

Drie dagen lang zijn er superleuke workshops, waarbij er steeds weer iets anders te leren of ontdekken valt. Kom schilderen, boetseren, animatiefilmpjes maken of doe mee met een theaterworkshop. Omdat we dit jaar 75 jaar vrijheid vieren én uit een periode komen waarin we ons niet zo vrij voelden, staat deze editie ‘vrijheid’ centraal. Wees zo vrij als een vogel met de workshop Escher-vogels maken, een mobiel met vliegende vogels of gevederde vriendjes van toiletrollen.

 

Vrijheid blijheid
Er zijn veel verschillende technieken die uitgeprobeerd kunnen worden. Zo kun je textiel kleuren met de tie-dye techniek, figuren in hout branden en natuurlijk weer je eigen stop-motion animatie maken. Ook theater maken is goed vertegenwoordigd deze PurVak. Van samen een verrassend toneelstuk maken tot de verbeelding van muziek of een schilderij. Voel je vrij en speel mee!

 

Meer informatie
Het ochtendprogramma is van 10.00 tot 12.30 uur. Het middagprogramma is van 13.30 tot 16.00 uur. Kom s.v.p. zoveel mogelijk bij de start van de ochtend of middag dan mist u de uitleg niet. Deelname is gratis en men hoeft zich niet aan te melden. Kijk voor meer informatie over het programma op www.wherelant.nl. U vindt Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend.

 

Er zijn tijdens PurVak gedurende de hele zomervakantie ook tal van gratis sport- en spelactiviteiten op diverse locaties in Purmerend. Meer informatie hierover staat op de website www.purvak.nl