Gratis creatieve kinderworkshops tijdens PurVak voorjaarsvakantie


Puvak Purmerend voorjaar 2020Van dinsdag 18 februari tot en met donderdag 20 februari kunnen kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar tijdens PurVak weer meedoen met gratis creatieve workshops in de ateliers van Cultuurhuis Wherelant. Deze editie is het creatieve thema ‘Toen en nu’ en elke docent zal daar op zijn of haar eigen wijze invulling aan geven.

Per dag zijn er activiteiten voor verschillende leeftijden, onder andere voor kleuters en jongeren. Ook ouders zijn van harte uitgenodigd deel te nemen. Uiteraard kunnen zij ook even iets anders gaan doen en de kinderen met een gerust hart achterlaten.

Reis door de tijd

Drie dagen lang zijn er superleuke workshops, waarbij er steeds weer iets anders te leren of ontdekken valt. Kom tekenen op de iPad, boetseren, naaien of maak je eigen houten speelgoed. Zorg in de techniek-workshop dat er een lampje gaat branden, maak stap voor stap je eigen animatie of ontwerp een bouwwerk. Kijk met je eigen 3D-kijkkastje naar het verleden of de toekomst en speel je droomrol in een echt theater. Vind je het leuk om te fotograferen? Maak dan een reis door de tijd en maak samen een foto van vroeger na. Of zet jezelf op de foto, maar dan 75 jaar later.

 

Ook voor kleintjes, jongeren en ouders
Deze PurVak bieden we ook een workshop aan voor de allerkleinsten van 2 t/m 5 jaar. Op donderdag 20 februari maken we onze eigen zwart-wittelevisie, waar opa en oma ook naar keken toen zij klein waren. Ook jongeren zijn van harte welkom op dinsdag bij het schilderen van moderne Purmerends blauwe tegeltjes. Bovendien kunnen de (groot)ouders in diverse workshops hun handen uit de mouwen steken, om hun kind te helpen of om juist eens lekker zelf kunstzinnig bezig te zijn.

 

Praktische informatie
Het ochtendprogramma is van 10.00 tot 12.30 uur. Het middagprogramma is van 13.30 tot 16.00 uur. Kom s.v.p. zoveel mogelijk bij de start van de ochtend of middag, dan mist u de uitleg niet. Deelname is gratis en men hoeft zich niet aan te melden. Kijk voor het hele programma op www.wherelant.nl. U vindt Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend.

 

Lancering website PurVak.nl
Dinsdag 18 februari brengen wethouders Paul van Meekeren en Mario Hegger een bezoek aan Sporthal De Vaart, Cultuurhuis Wherelant en het Kinderparadijs ter ere van de lancering van het nieuwe logo en de website van PurVak. Via www.purvak.nl kan men voortaan alle Purmerendse Vakantie-activiteiten terugvinden van Spurd, Clup Welzijn en Cultuurhuis Wherelant.