Gratis brochure over aangepast sporten in Purmerend


Wegwijzer Aangepast Sporten Spurd PurmerendVanwege de Maand van de Aangepaste Sporten september is er een actuele  herdruk verschenen van de brochure met het aanbod sporten speciaal voor mensen met een chronische, verstandelijke, lichamelijke, visuele, auditieve beperking of aan autisme verwante stoornis. Er is ook een digitale versie van deze brochure ‘Wegwijzer aangepast sporten’.

Steeds meer sportieve activiteiten zijn aangepast of zijn speciaal ontwikkeld voor sportievelingen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, met een aan autisme verwante stoornis of met een chronische ziekte. Er zijn in Purmerend steeds meer reguliere sportverenigingen die ook aangepaste sportactiviteiten aanbieden.

Gratis brochure ‘Wegwijzer aangepast sporten’

De gratis brochure ‘Wegwijzer aangepast sporten’ geeft een overzicht van de bij Spurd bekende mogelijkheden voor aangepaste sportbeoefening in Purmerend en in de omliggende regio. Het overzicht wil mensen met een beperking helpen een passende aangepaste sport te kiezen.

De brochure is handig ingedeeld in soorten aanbod: voor mensen met een lichte beperking, fitness en training bij fysiotherapeuten, therapeutisch trainen, rolstoelsporten, voor kinderen met een fysieke en/of verstandelijke beperking, voor mensen met een verstandelijke beperking, voor mensen met een aan autisme verwante stoornis en voor mensen met een auditieve of visuele beperking.
Het samenwerkingsverband Special Forces van onder meer een aantal reguliere sportverenigingen richt zich vooral op kinderen met een aan autisme verwante stoornis.

Papieren en digitale versie beschikbaar

De gedrukte versie ‘Wegwijzer aangepast sporten’ is vanzelfsprekend een momentopname van het aanbod met contactgegevens. De gratis brochure is af te halen in bijvoorbeeld het stadhuis, de bibliotheek, huisartspraktijken en het Spurd-Leeghwaterbad. Spurd actualiseert de digitale brochure op de website als er wijzigingen zijn. De brochure is mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Purmerend.

Downloaden digitale versie

Download hier de digitale versie van de brochure Wegwijzer aangepast sporten.

Nadere informatie over aangepast sporten staat op www.spurd.nl of is op te vragen via info@spurd.nl.