Golden Earring-avond in Het Leesteken


Naar aanleiding van het verschijnen van zijn boek over de Earring zal Maarten Steenmeijer op donderdagavond 19 oktober uitgebreid vertellen over de lange carrière van de Golden Earring, een van Nederlands bekendste popgroepen. Hun eerste single ‘Please Go’ (1965) was meteen raak. Tientallen hits zouden volgen, vele daarvan werden klassiekers. In 2012 schoot Tits ‘N Ass moeiteloos naar de eerste plaats van de Album Top 100 en eind 2015 verraste de Haagse band vriend en vijand met het vitale mini-album The Hague. Geen popgroep in Nederland heeft zo’n koninklijke staat van dienst als Golden Earring.

 

In Golden Earring in 50 songs. Biografie van een band brengt Maarten Steenmeijer vijftig liedjes van Golden Earring voor het voetlicht. Per hoofdstuk vertelt hij het verhaal van hits als ‘Radar Love’, “Twilight Zone’ en ‘When The Lady Smiles’, maar ook van minder bekende, maar opvallende nummers als ‘Murdock 9-6182′ en ‘Distant Love’. Met elkaar vormen deze kleine verhalen het grote verhaal van een van de langst bestaande bands ter wereld.

Naar aanleiding van het verschijnen van zijn boek over de Earring zal Maarten Steenmeijer op donderdagavond 19 oktober uitgebreid vertellen over de lange carrière van de Earring. Ook zullen er verrassende beelden worden getoond. Aan het slot van de avond wordt de Earringkennis van het publiek getest aan de hand van een quiz. De winnaar zal een exemplaar van Golden Earring in 50 songs ontvangen.

 

Donderdag 19 oktober, 19.30 uur

Boekhandel Het Leesteken, Zuidersteeg 2

Entree: €7,50.- (inclusief consumpties)

Reserveren via info@leesteken.nl