Glazenier geeft demonstraties in VVV | Museumwinkel in Purmerend


In de aanloop naar de Kerstdagen zal glazenier Hans Schipper in totaal drie dagen zijn glasambacht demonstreren in de VVV | Museumwinkel in de Peperstraat te Purmerend.

Op drie woensdagen (2, 9 en 16 december) is de kunstenaar aanwezig om live zijn glazen kerstboomhangers te maken. Niet alleen wordt gedemonstreerd hoe het glas wordt gesneden, geslepen en gesoldeerd, de hangers zijn ook te koop. Bezoekers kunnen zo uit eerste hand ervaren hoe deze bijzondere hangers worden gemaakt en inspiratie opdoen om ook zelf thuis aan de slag te gaan.

Hans heeft het ambacht van glazenier geleerd bij het Kunstencentrum Wherelant, waar hij diverse cursussen in glastechnieken heeft gevolgd. Al 20 jaar werkt hij zelfstandig als glazenier, eerst alleen in de glas-in-lood-techniek, maar sinds enige jaren beheerst hij ook de Tiffany-techniek. Wilt u daar meer van weten of een kerstverzameling beginnen, kom dan naar de VVV | Museumwinkel, Peperstraat 35 te Purmerend. Hans is aanwezig op woensdag 2, woensdag 9 en woensdag 16 december gedurende de openingstijden (10.00 – 16.00 uur).