GGD Zaanstreek-Waterland start met “Mijn Kinddossier”


logo mijn kinddossierDe Jeugdgezondheidszorg van GGD Zaanstreek-Waterland breidt de online dienstverlening uit met de lancering van ‘Mijn Kinddossier’. Dit  is een online portaal (beveiligd met DigiD) waarin ouders/verzorgers onder meer informatie vinden over de ontwikkeling van hun kind.

Vanaf 18 januari 2016 hebben alle ouders/verzorgers van kinderen van 0 tot 4 jaar in de regio Zaanstreek-Waterland toegang tot Mijn Kinddossier.

Ouders/verzorgers kunnen in het digitale groeiboek zelf een dagboek over hun kind bijhouden, de groeicurve van hun kind inzien en informatie en advies vinden dat door de jeugdgezondheidszorg is gegeven. Ook afspraken worden via de mail bevestigd en kunnen ingezien worden in “Mijn Kinddossier”. Een grote stap voorwaarts is dat ouders/verzorgers zelf hun afspraak kunnen wijzigen op welk tijdstip zij dat willen.

Het is wel van belang dat de gegevens van de ouder/verzorger juist zijn, want zo houdt de jeugdgezondheidszorg contact met hen. Deze gegevens kan de ouder zelf ook wijzigen in dit dossier. “Mijn Kinddossier” is persoonlijk en kan niemand verder inzien. De toegang tot Mijn Kinddossier kan via de websites www.mijnkinddossier.nl of www.ggdzw.nl en is te benaderen via Digid.