Ge(r)dicht in ’t hooi – Boer’nliefde


tegel boer met hooivorkIk heb een wief dat doen gien kwaad.
En als ze nakend voor me staat,
zeg ik: Maaid, oh maaid, het is merakels,
we doen het naait tussen de lakens.

Ik pak heur beet bij kop en kont
en loop het erf dan in het rond.
Pas bij de hooiberg zeg ik stop
en ‘k vlaij d’r zacht d’r bovenop.

Dan laijt ze skit’rend in het hooi.
En ik zeg: Maaid, oh maaid, wa bè je mooi!
En dan pas start de grote pret:
ik ga met haar in ‘t hooi te bed.

De haan die kraait, de koe roept boe,
het bokkie bèt, de maan kaikt toe.
We vraijen tot de ochtendstond,
het hooi dat plak aan onze kont.

De boer, hij wor moderniseerd.
De nieuwe taid, ja die regeert.
In de polder wor wat afgeklooid.
Maar zonder hooi? Dat nooit

© Ger Belmer


ger belmer dichter en muzikant 250Ger Belmer (Amsterdam, 1943) is oud-journalist, hij werkte bij diverse dag- en weekbladen in Noord-Holland. De gepensioneerde Purmerender is actief lid van Dichterskring Waterland. Hij is ook singer-songwriter van Nederlandstalige liedjes en gitarist in het kwartet Corry & Friends dat swing, latin en zigeunerjazz speelt.

Bij uitgeverij Boekscout.nl verschenen zijn dichtbundel Mijn Moeder Is Een Walvis en de spannende jeugdroman De Smulspullen van YamYam. Gedichten, verhalen en liedjes van Ger Belmer zijn te lezen en te beluisteren op zijn website http://gerbelmer.wordpress.com