Genieten van tulpenroutes in Purmerend en Beemster


De gemeenten Purmerend en Beemster worden in april omgetoverd tot een kleurrijk tulpenfestijn! De bekende Nederlandse voorjaarsbloem zet de stad volop in bloei.

Maar liefst 20.000 tulpen in grote kuipen en schalen kleuren de straten, pleinen en winkelcentra van de beide gemeenten. De lokale tulpenkweker ‘De Nicolaashoeve’ uit de Beemster vulde 160 kuipen en schalen met tulpen in het kleurenpallet van de huidige logo’s van Purmerend en Beemster. Een maand lang zijn deze Hollandse voorjaarsbloeiers te bewonderen en kunt u in de buitenlucht genieten van dit veelkleurige spektakel.

Trek wandelschoenen aan of stap op de fiets en bewonder de grote hoeveelheid tulpen. Ondanks dat door de coronamaatregelen de mogelijkheden beperkt zijn, kunnen we wel genieten van al het kleur dat de natuur ons te bieden heeft.

Gilde Purmerend biedt samen met VISIT Beemster vanaf vrijdag 2 april het boekje met de twee Tulpenwandelingen aan voor € 5.00. Hierbij ontvang je tevens 2 voucher voor een kopje koffie of thee bij ’t Hoedje van de Koningin in Purmerend of Bij Moeders in Middenbeemster.

Het boekje is verkrijgbaar bij:

  • VVV Purmerend/Museumwinkel. Aanmelden per mail aan winkel@purmerendsmuseum.nl waarna het boekje op een afgesproken tijd kan worden opgehaald. De winkel is open op dinsdag, woensdag en vrijdag tussen 11.00 en 13.00 uur
  • Bezoekerscentrum Beemster. Geopend op 2 t/m 5 april van 10.30 tot 12.30 uur. Of te bestellen via de webshop van Visit Beemster via www.visitbeemster.nl/shop.