Gemengde gevoelens over nieuwbouw aan de Stekeldijk


Impressie nieuwe appartementen Stekeldijk in PurmerendVan Wijnen Projectontwikkeling Noord BV heeft een plan ontwikkeld om op het voormalig evenementen terrein (tussen het fietstunneltje en ISIS volkstuinen) aan de Stekeldijk in Purmerend drie woongebouwen van totaal 102 appartementen te gaan bouwen. De zaal hoorde de plannen met gemengde gevoelens aan.

Het was heel druk op 12 januari in de gemeenschappelijke ruimte van de Botterhoek van de ouderenflats aan de Botterstraat. De buurtbewoners waren massaal opgekomen op de uitnodiging voor een informatieavond van de projectontwikkelaar. Na het openingswoord van wethouder Hans Krieger die de noodzaak van bouwen in Purmerend aanstipte kreeg project ontwikkelaar Rob de Groot het woord. Hij gaf aan de hand van een aantal sites aan wat de plannen waren. Er komen drie woongebouwen langs de spoorrails. Twee woongebouwen  met zes woonlagen met in totaal 64 huur appartementen van 80 m² woonoppervlakte in de vrije sector en één gebouw  van vier woonlagen met 38 koop appartementen  voor  starters met een oppervlakte van 50 m².

De zaal hoorde de plannen met gemengde gevoelens aan en er kwamen veel vragen met name die betrekking hadden op de ontsluitingswegen naar het project. Dit is een probleem wat niet gemakkelijk is op te lossen en Rob de Groot gaf vier mogelijkheden aan waarbij vooral rekening moet worden gehouden met het drukke fietsverkeer van scholieren. Ook het verwijderen van de vele bomen in dit gebied en het aantal van 130 parkeerplaatsen riep ook vragen op. Na afloop werden briefjes uitgedeeld waarop de mensen hun vragen op papier konden zetten en die in de komende perioden beantwoord gaan worden. De gemeenteraad van Purmerend besluit in het voorjaar of zij akkoord gaan met de plannen, er zal dan een bestemmingsplan wijziging moeten komen.

(Met dank aan Simon Slagt van de Wijkkerngroep Wheermolen).