Garrels Nieuwjaarsconcert in de Nicolaaskerk


Garrels orgel in de Nicolaaskerk van Purmerend, ook wel Koepelkerk genoemdOp zondag 21 januari geeft de Stichting Garrels Orgel Purmerend haar jaarlijkse Garrels Nieuwjaarsconcert in de Nicolaaskerk aan de Kaasmarkt met prachtige muziek op orgel en viool.

 

Het Nieuwjaarsconcert is zoals gebruikelijk een unieke kans om alle drie de historische orgels, het befaamde Garrelsorgel, maar ook het Bätz-orgel en het Witte-orgel, te horen!

Wim Dijkstra op orgel
Wim Dijkstra trad inmiddels regelmatig op in de Nicolaaskerk aan de Kaasmarkt. Hij is professioneel organist, pianist en dirigent en hij is onder meer als organist verbonden aan de Grote Kerk van Monnickendam. Wim Dijksta heeft een uitgebreide concertpraktijk en nam ook cd’s op in de Nicolaaskerk.

Antoinette Lohma op viool
Antoinette Lohman studeerde als violiste af aan het Conservatorium van Amsterdam waar zij inmiddels ook als docente aan verbonden is. Zij bespeelt de viool, de altviool en de barokviool. Antoinette Lohman maakte veel cd-opnamen en concerteert in verschillende ensembles en orkesten.

Het concert vangt aan om 15.30 uur. De entree bedraagt € 5,-. Voor de ‘Vrienden van de Garrelsstichting’ is de toegang gratis.

www.garrelsorgelpurmerend.nl

Datum:
zondag, 21. januari 2018 – 15:30 tot 17:00