Galapagos: Hope for the Future in Filmhuis Purmerend


Het Filmhuis Purmerend draait op 18 januari de Nederlandse documentaire ‘Galapagos: Hope for the Future’

 

De Galapagos-eilanden ontstonden toevallig, na een vulkaanuitbarsting in de Stille Oceaan, voor de kust van Ecuador. Flora en fauna ontwikkelden zich hier op een unieke manier. Charles Darwin ontwikkelde veel ideeën voor zijn evolutietheorie op deze eilandengroep.

Sinds de komst van de mens is het hard werken om de unieke ecosystemen van de Galapagos-eilanden te behouden. Destijds introduceerde de mens ratten en bramenstruiken waardoor de ecologische balans verstoord raakte. Tegenwoordig zijn het de grote hoeveelheden plastic die de kusten van de eilanden overspoelen.

Dat is de strekking van de Nederlandse documentaire ‘Galapagos: Hope for the Future’ waarin de ervaren natuurregisseur Evert van den Bos met een klein team naar de eilandengroep trok om er de stand van zaken vast te leggen. Inheemse diersoorten zoals de reuzenschildpad en galapagosalbatros worden er met uitsterven bedreigd, de Charles Darwin Foundation probeert dat te voorkomen. – Galapagos: Hope for the Future – Evert van den Bos, Nederland, 2019, 85’.

Draaidag: Zaterdag 18 januari 2020. Aanvang 20.30 uur. Zaal open 19.45 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://www.filmhuispurmerend.nl/movies/372/17/galapagos_hope_for_the_future