Franse kaas- en wijnproeverij bij filmklassieker in Filmhuis Purmerend


Op zondagmiddag 16 december vertoont het Filmhuis Purmerend de Franse filmklassieker La Piscine, met Romy Schneider en Alain Delon. Na afloop van de film is er een Franse kaas- en wijnproeverij in het Stamhuis. Je  kunt dan proeven van Franse kazen en hapjes, in combinatie met o.a. Sauvignon Blanc en Pinot Noir.

 

Prijs proeverij € 15,- p.p. exclusief entree film, te reserveren via carla.dijkers@gmail.com (maximaal 35 deelnemers).

LA PISCINE is een film uit 1969. De hoofdrolspelers Jean-Paul (Alain Delon) en zijn vrouw Marianne (Romy Schneider) zijn beiden (te) mooi en (te) verveeld. Ze slijten hun vakantie in een luxe buitenvilla aan de Franse Rivièra. Wanneer oude vriend Harry en zijn dochter Penelope komen logeren, maken lust en frustratie zich langzaam meester van de vakantiegangers.

Net als het plot hebben ook de acteurs weinig om het lijf. Ze pronken veelvuldig met hun grotendeels naakte lichamen. Supersterren Romy Schneider en Alain Delon zijn een constante lust voor het oog. Hun goddelijke lijven die in scherpe close-ups na een frisse duik afdruppelen in de zon. Ook hun spel intrigeert, de acteurs laten het acteren grotendeels achterwege: charisma is genoeg. – La Piscine – Jacques Deray, Frankrijk, 1969, 124’.

LET OP: Voor de film graag apart reserveren via de website www.filmhuispurmerend.nl

Filmhuis Purmerend vindt u in Het Stamhuis, Kerkstraat 11. Zaal open 13.45 uur, aanvang film 14.30 uur. Entree € 7,50, vrienden van Filmhuis Purmerend € 6,-. De proeverij is na afloop van de film (16.45 uur), en moet dus apart gereserveerd worden.