Le grand bain: Franse feelgood movie in Filmhuis Purmerend


LE GRAND BAIN is een Franse komische film, geschreven en geregisseerd door Gilles Lellouche. Te zien in Filmhuis Purmerend op dinsdag 27 augustus.

 

Delphine, voormalig zwemkampioene die haar portie ellende wel heeft gehad, traint een groepje mannen van middelbare leeftijd in de kunst van het synchroonzwemmen. De heren zijn van diverse pluimage, maar samen vormen ze een hecht team. Ondanks sceptische reacties besluiten ze voor Frankrijk uit te komen voor het WK. Dit avontuur geeft hen het zelfvertrouwen en plezier in het leven terug. Tragikomische film, gebaseerd op ware gebeurtenissen.

In het gemeentelijk zwembad bekwaamt een groepje mannen van middelbare leeftijd zich in de kunst van het synchroonzwemmen. Hun trainster Delphine is een voormalig zwemkampioene die haar portie ellende wel gehad heeft. De heren zijn van diverse pluimage en hebben ook allemaal hun eigen besognes. Samen vormen ze echter een hecht team en zijn ze er voor elkaar. Langzamerhand krijgen ze weer het gevoel dat ze ertoe doen. Ondanks sceptische reacties van familie en vrienden besluiten ze als team voor Frankrijk uit te komen op het WK synchroonzwemmen. Met veel wilskracht storten ze zich in het avontuur, dat hen het zelfvertrouwen en het plezier in het leven teruggeeft.

In deze ontroerende Franse tragikomedie schetst filmmaker Lellouche met de nodige humor een beeld van het leven zoals het komt.

Deze feelgoodfilm is gebaseerd op ware gebeurtenissen. – Le grand bain – Gilles Lellouche, België / Frankrijk, 2018, 122’.

 

Draaidagen: Dinsdag 27 augustus 2019. Aanvang 13.30 en 20.30 uur. Zaal open resp. 13.30 en 19.45 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://www.filmhuispurmerend.nl/movies/330/17/le_grand_bain