Fotowedstrijd 100 jaar droge voeten rond het IJsselmeergebied


tramstation, purmerend (1)In 2016 vieren we dat we 100 jaar droge voeten hebben achter de dijken van het IJsselmeergebied, de vroegere Zuiderzee. Samenwerkingsverband Het Blauwe Hart organiseert daarom een bijzondere fotowedstrijd rondom die zo oer-Hollandse dijken. Doe mee en stuur ons je mooiste foto met een korte toelichting van jouw ‘Kijk op de Dijk’! De mooiste foto’s worden opgenomen in een fototentoonstelling.
Watersnood

In de nacht van 13 op 14 januari 1916 voltrok zich in Nederland een watersnood rond de Zuiderzee. In Noord-Holland vielen 19 doden, waarvan de meeste op Marken. Op zee kwamen nog eens 32 mensen om. Deze ramp vormde de aanzet tot de Zuiderzeewerken, waarvan de Afsluitdijk het meest bekend is. Een eeuw later vieren we dat er sindsdien geen watersnood in dit gebied meer is geweest.

Doe mee en steun Het Blauwe Hart

herstel dijk bij MonnickendamWelke kijk heb jij op de dijk? Stuur je foto met toelichting naar ons en laat zien hoe jij dit bijzondere gebied ervaart.

Met de mooiste foto’s willen we een tentoonstelling samenstellen die eind dit jaar te zien is in het Nieuw Land Erfgoedcentrum te Lelystad. Wij kunnen je foto’s ook goed gebruiken in onze communicatie over het prachtige IJsselmeergebied, het Blauwe Hart van Nederland.

Inzendtermijn

Je kunt meedoen tot en met 15 september 2015.

Meedoen aan de fotowedstrijd?

Wil je meedoen? Stuur dan je mooiste digitale foto naar fotowedstrijd@hetblauwehart.org

Vermeld hierbij je naam, telefoonnummer, e-mailadres, de plaats en datum waarop de foto gemaakt is. Omschrijf ook in maximaal 200 woorden wat deze foto voor jou zo bijzonder maakt.

Voorwaarden fotowedstrijd

De voorwaarden van en meer informatie over de fotowedstrijd zijn te vinden op www.hetblauwehart.org

 

  • Foto 1: Bij de trambaan in Purmerend (foto Noord-Hollands Archief)
  • Foto 2: Herstel van de dijk bij Monnickendam (foto Waterlands Archief)