Fotoshoot senioren in de stijl van Rembrandt bij Cultuurhuis Wherelant


KUNSTGENOTEN in beweging organiseert donderdag 14 maart van 10.00 tot 12.00 uur bij Cultuurhuis Wherelant een fotoshoot in het teken van Rembrandt waarbij de nadruk ligt op de manier waarop hij licht gebruikte in zijn portretten. Net als vorig jaar nodigt fotograaf Rieta Mulder senioren vanaf 65 jaar uit om zichzelf te laten portretteren in een bijzondere setting. Dit keer in de sfeer van kaars en lamplicht, uitgedost met attributen die verwijzen naar de Gouden Eeuw. Het finalestuk deze ochtend is een gezamenlijke Nachtwacht!

 

Praktische informatie
We vragen de deelnemers aan de fotoshoot om kleding te dragen in aardkleuren, of kleding waarin zwart en wit gecombineerd wordt. Er zijn ook diverse attributen aanwezig waarvan u gebruik kunt maken, onze gastvrouwen en heren helpen u hier graag bij. Na de fotoshoot krijgen alle deelnemers bericht vanaf welke datum zij gratis een afdruk van hun portret op kunnen halen bij Cultuurhuis Wherelant.

De portretten worden geëxposeerd op 20 juni bij de laatste activiteit voor de zomervakantie van KUNSTGENOTEN in beweging en tijdens de open dag van Cultuurhuis Wherelant op 8 september die in het teken zal staan van Rembrandt. Wie het leuk vindt kan op 14 maart ook terecht in het schilderatelier van Rembrandt om een stilleven in de stijl van de Gouden Eeuw te schilderen.

Elke donderdagochtend een activiteit voor senioren
KUNSTGENOTEN in beweging organiseert elke donderdagochtend een activiteit voor senioren (65+). De activiteiten zijn bedoeld als leuke tijdsbesteding, om mensen te ontmoeten of om iets bijzonders te leren. Erg leuk om samen met een vriend(in) heen te gaan maar ook heel geschikt om alleen op af te stappen. De komende weken staan de volgende activiteiten op het programma: een fotoshoot in Rembrandt stijl, Mindfull yoga, een bezoek aan het Waterland archief. Het complete overzicht met de juiste data en locaties vindt u op de website www.wherelant.nl

Aanmelden
De kosten bedragen € 5,- welke u contant kunt afrekenen voor aanvang van de activiteit. Mensen met een kleine beurs kunnen gratis deelnemen. Deze ochtend vindt plaats op donderdag 14 maart bij Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend. De deur is open vanaf 9.30 uur en de koffie staat klaar. U dient zich altijd van te voren aan te melden door een mail te sturen naar info@wherelant.nl of telefonisch via nummer 0299-434777. KUNSTGENOTEN in beweging wordt ondersteund door Cultuurhuis Wherelant, Bibliotheek Waterland en Spurd en is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Purmerend.