Fotografie tentoonstellingen in museum Waterland


Fototentoonstelling Purmerends Museum Peter GerritsenTot en met 11 oktober zijn er twee fotografie tentoonstellingen in museum Waterland te zien. De fotografen Christian van der Kooy en Peter Gerritsen laten elk hun eigen zoektocht zien, de één die kijkt door het oog van de liefde, de ander door zijn kijk op het universele, in lege ruimtes, op mensen die dingen doen waarvan je je afvraagt: waarom, waarvoor? (Foto: Peter Gerritsen)

lr Christian van der Kooy Anastasiia 01

Foto: Christian van der Kooy

In de museumzaal laat Christian van der Kooy (fotograaf en beeldend kunstenaar) een ‘sneak preview’ zien van zijn boek “Anastasiia”, dat begin 2016 wordt gepubliceerd. Het is een liefdesverklaring van een studente uit Kiev aan haar buitenlandse geliefde, en aan haar thuisland Oekraïne. Het is een reflectie op geborgenheid en warmte in tijden van verwarrende propaganda en oorlogsgeweld. De tentoonstellingsruimte in Museum Waterland benut Christian om te experimenteren met de verschillende beeldenstromen en verhaallijnen van het boek.

Op de entresol, een kleine tentoonstelling van fotograaf Peter Gerritsen. Hij fotografeert in de openbare ruimte van grote steden over de hele wereld maar probeert de beelden uit hun geografische context te halen, door weinig te laten zien waaruit je zou kunnen afleiden waar het gefotografeerd is.

————————————————————————-

Entreezaal
3 september t/m 11 oktober
Nieuwe keuze uit de collectie van de kunstuitleen

————————————————————————-

museum WATER LAND
Kaasmarkt 16
1441 BG  Purmerend
0299-422605
www.museumwaterland.nl

Open: dinsdag t/m zondag 12:00 – 17:00 uur
Toegang museum: 2,50, museumjaarkaart gratis
Toegang kunstuitleen: gratis