Formulierenbrigade: Eerste Hulp bij (moeilijke) Formulieren in Bibliotheek Purmerend


OLYMPUS DIGITAL CAMERASoms zijn dingen best ingewikkeld, en kun je wat hulp gebruiken. De Formulierenbrigade is een initiatief van Gilde Purmerend En Omstreken en Bibliotheek Waterland. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen tijdens de inloopspreekuren in de Bibliotheek bij het invullen van formulieren of het verduidelijken van wat er in de brief van bijvoorbeeld de gemeente of school staat en of er gereageerd moet worden. Aan deze service zijn geen kosten verbonden en een afspraak maken is niet nodig.

Voor wie is de formulierenbrigade bedoeld?

De formulerenbrigade is er voor iedereen die ondersteuning wenst bij het invullen van formulieren. Voorbeelden daarvan zijn: aanvragen van (aanvullende) bijstand, vrijstelling van gemeentelijke belastingen en waterschapslasten, aanvragen ww, formulieren van het UWV e.d. Het invullen van belastingformulieren behoort niet tot de werkzaamheden van de formulierenbrigade. De Formulierenbrigade kan wel helpen met het verwijzen naar instanties die ondersteuning kunnen bieden.

Wekelijkse inloopspreekuren in de Bibliotheek

De formulierenbrigade heeft inloopspreekuur in een studie-cabine op de tweede verdieping van Bibliotheek Purmerend op:

Maandag       10.00-12.00 uur

Dinsdag        10.00-12.00 uur

Dinsdag        15.00-17.00 uur

De Formulierenbrigade is tijdens openingstijden bereikbaar via het telefoonnummer van de Bibliotheek: 0299-433323. Het adres van de Bibliotheek is Waterlandlaan 40 Purmerend.