Fluistertocht bij Driehuizen langs duizenden vogels


Ook in de herfst is de Eilandspolder prachtig. Het open landschap is uniek en er zitten nu vaak enorme troepen vogels bij elkaar. U kunt het zien tijdens een vaartocht met de nieuwe fluisterboot van Landschap Noord-Holland. Die vindt plaats op zondag 10 december van 11.00-13.00 uur.

Sommige bezoekers genieten het meest van de Eilandspolder als het herfst is. De laagstaande zon kleurt het goudgele riet intens en de wolkenluchten zijn vaak schitterend. En nu zijn er meer vogels te zien dan in het voorjaar. Duizenden kieviten, goudplevieren en smienten. Als die af en toe opvliegen levert dat fascinerende beelden op! Wat kan een mens genieten….
Zo’n vaartocht in de herfst is fantastisch, maar alleen als u warme kleding draagt. Het is verstandig een verrekijker mee te nemen. Dan ziet u nog veel meer! Het startpunt is de werkschuur aan de Oudelandsdijk 1a ten zuiden van Driehuizen. Aanmelden is nodig en kan via www.gaatumee.nl Kosten € 15,- en € 10,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers: € 10,- en € 7,50 voor hun kinderen tot 12 jaar.

Foto: Driehuizen vanaf de Lei, fotograaf Johan Stuart.