Fluistertocht bij Driehuizen langs duizenden vogels


Ook in de winter is de Eilandspolder schitterend. Uniek als je kunt schaatsen, maar voorlopig moeten we genoegen nemen met een vaartocht. Ver weg van alle drukte kun je hier tot je zelf komen en genieten van de natuur en de stilte. Hoewel duizenden vogels met hun gesnater de rust soms behoorlijk kunnen verstoren….

Tijdens een vaartocht met de nieuwe fluisterboot van Landschap Noord-Holland kunt u volop genieten van de natuur in de Eilandspolder. De horizon is hier ver weg en overal zijn vogels te zien. Soms verbreken die de stilte op een vredige manier. Dan klinkt het gegak van de ganzen of het fluiten van de smienten. En daar vliegt een troep vogels op met melancholieke kreten. Het zijn goudplevieren die hier in het winterhalfjaar zijn te vinden. Prachtige vogels!

De vaartocht vindt plaats op zondag 14 januari van 11.00-13.00 uur.

Een vaartocht in de winter is een mooie belevenis, maar alleen als u warme kleding draagt. Het is verstandig een verrekijker mee te nemen. Dan ziet u nog veel meer! Het startpunt is de werkschuur aan de Oudelandsdijk 1a ten zuiden van Driehuizen. Aanmelden is nodig en kan via www.gaatumee.nl  Kosten € 15,- en € 10,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers: € 10,- en € 7,50 voor hun kinderen tot 12 jaar.

Smienten boven de Eilandspolder,  fotograaf Henk van Bruggen.