Fluisterend door de Eilandspolder: stille vaartocht bij Driehuizen langs duizenden vogels


Ook in de winter is de Eilandspolder de moeite waard. Het landschap is uniek en er zitten soms troepen van duizenden vogels bij elkaar. U kunt het zien tijdens een vaartocht met de nieuwe fluisterboot van Landschap Noord-Holland. Die vindt plaats op zondag 26 november van 11.00-13.00 uur.

Ook zonder ijs is de Eilandspolder prachtig. Het eeuwenoude landschap met z’n dorpjes, weilanden en water koesteren we zorgvuldig. En in de winter zitten er zelfs meer vogels dan tijdens het broedseizoen. Landschap Noord-Holland beschikt er nu dankzij de financiële bijdragen van natuurliefhebbers over een prachtige fluisterboot. U hoort de ganzen gakken, de smienten fluiten en de wind door het schilderachtige riet blazen.

Een vaartocht in de winter is fantastisch, maar alleen als u warme kleding draagt. Het is verstandig een verrekijker mee te nemen. Dan geniet u veel meer! Het startpunt is de werkschuur aan de Oudelandsdijk 1a ten zuiden van Driehuizen. Aanmelden is nodig en kan via www.gaatumee.nl  Kosten € 15,- en € 10,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers: € 10,- en € 7,50 voor hun kinderen tot 12 jaar.

Smienten op een rijtje…  fotograaf Joke Huijser-Spekken.