Florence Foster Jenkins – Met Meryl Streep en Hugh Grant in Filmhuis Purmerend


Florence Foster Jenkins is de vrouw die niet kon zingen, maar desondanks door haar innemendheid, rijkdom en gulheid geliefd was bij haar publiek. De mythe rondom Florence werd in stand gehouden door haar echtgenoot. Gaandeweg ga je zoals ieder in de film van Florence houden en ben je ontroerd dat haar droom werkelijkheid is geworden. De grootste ambitie van het leven is plezier hebben!  Binnenkosrt in Filmhuis Purmerend.

.

Meryl Streep speelt de rol van Florence Foster Jenkins, de vrouw die niet kon zingen maar dat zelf niet doorhad. Iedereen houdt van Florence omdat ze het iedereen naar de zin probeert te maken. Haar innemendheid maakt haar geliefd bij haar publiek, niemand wil haar kwetsen. En omdat ze rijk is en gul kan ze optreden in extravagante kleding, met een goede pianist in de grootste zalen in New York tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Haar echtgenoot St Clair Bayfield, formidabel gespeeld door Hugh Grant, is druk in de weer om de mythe rondom Florence in stand te houden. Regisseur Stephen Frears slaagt erin om deze societydame te tonen met haar afwezige zangtalent zonder haar te bespotten. Net als iedereen in de film ga je van haar houden en ben je ontroerd omdat een droom werkelijkheid wordt en is de grootste ambitie van het leven plezier hebben.-  Florence Foster Jenkins – Stephen Frears, Verenigd Koninkrijk, 2016, 111’

 

Draaidagen: zaterdag 14 januari 2017 20.30 uur. Zaal open 19.50 uur. Dinsdag 17 januari 13.30 uur en 20.30 uur. Zaal open resp. 12.50 uur en 19.50 uur.

Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://filmhuispurmerend.nl/films/florence-foster-jenkins/