Film/muziektheater: De Leugen Regeert! Neerlands Trots In Barre Tijden 3


Op vrijdag 21 en zaterdag 22 september speelt Theater Nomade in de Luterse Kerk in Purmerend “De Leugen Regeert! Neerlands Trots In Barre Tijden 3”. De voorstelling is een mix van politiek manifest en cabaretesk theatercollege. 

“De Leugen Regeert!” is de gevleugelde uitspraak van Koningin Beatrix (1999) over de stand van de Nederlandse media. Theatermaker en politiek activist Ab Gietelink neemt u mee op een kritische historische reis door het Nederland en de wereld van de 21e eeuw op zoek naar de achterkant van het gelijk.

Over hoe men de Europese geschiedenis anders kan herschrijven.

Over Churchill, Skripal en de leugen van Zijlstra.

Over mediamanipulaties in Syrie en de nieuwe koude oorlog 

Over het Nederland van Russofobie, Trump en veiligheidsparanoia.

Over het verraad van D66 en de afschaffing van het referendum,

Over MH17, de 5 sterren beweging, het zwijgen over de Catalaanse vrijheidsstrijd, het verbod op Turkse demonstraties en het verbod op zelfdoding.

Over het onbehagen bij  # Metoo, de fietsenrazzias in Amsterdam en het verdriet van Zwarte Piet.

De voorstelling is een mix van politiek manifest en cabaretesk theatercollege.  Met Theaterteksten en dichtwerk . Met foto’s, filmbeelden, performance, liederen en levende muziek.  Uitgevoerd op monumentale locaties en in de theaterzaal.

Na lovende reacties en 4 sterren recensies over de Canonvoorstellingen Neerlands Trots in Barre Tijden 1 en 2 komen Ab Gietelink & Theater Nomade met een actueel deel 3.

De voorstelling is 0p vrijdag 21 en zaterdag 22 september om 20.30 uur in de Luterse Kerk in Purmerend


 

Over de theaterkunstenaar    

Auteur, regisseur, acteur en producent Ab Gietelink presenteert zijn theaterwerk al meer dan 30 jaar in zeer diverse theatercircuits. Tussen 1999 en 2017 realiseerde hij met Theater Nomade honderden historisch geënsceneerde theatervoorstellingen op tientallen monumentale locaties.  In het najaar van 2012 kwam Nomade met de geautoriseerde Nederlandse versie van The Kings Speech in een schouwburgtournee.. Daarna volgden tournees van de film- en  muziektheatervoorstelling Anthony Fokker en 14-18 op erfgoedlocaties en in theaterzalen.  www.theaternomade.nl

BEZETTING

Performance/Acteur                       Ab Gietelink

Muzikant                                                    Geleijn van der Ham

Scenario & Regie                                        Ab  Gietelink

AV montage                                                Ludger Hurts

Techniek                                                      Larva Peruzotti

Producent                                                    Ab Gietelink & Theater Nomade