Film met UITdagen toegangsprijs: Gabriel e a montanha


Op zaterdag 22 september draait Filhuis Purmerend de film Gabriel e a montanha voor de speciale UITdag-toegangsprijs van € 5,00. Filmmaker Felipe Barbosa was een voormalig klasgenoot van de Braziliaanse backpacker Gabriel Buchmann, die in 2009 een reis door Afrika maakte die hem fataal werd. Reconstructie van het laatste deel van diens reis. Acteur João Pedro Zappa speelt tegenover mensen die Gabriel in het echt hebben leren kennen, en zelfs bevriend met hem waren. Fascinerende mix van fictie en documentaire.

 

Voor  velen maken de bergen veel los, zo ook voor de Braziliaanse backpacker Gabriel Buchmann. Hij maakte een reis door Afrika, een reis die hem in 2009 fataal werd toen hij in Malawi het Mulanjemassief beklom. Filmmaker Fellipe Barbosa was een voormalig klasgenoot van hem, en besloot het laatste deel van de wereldreis die Gabriel had gemaakt te reconstrueren. Voor deze film reisde Barbosa in de voetsporen van Buchmann door Afrika, op zoek naar een antwoord op wat er met zijn oude vriend gebeurde. Hij  zette acteur João Pedro Zappa tegenover de mensen die Buchmann jaren ervoor had ontmoet, met wie hij zelfs bevriend was geraakt. Met hen speelt de acteur gebeurtenissen na die zij met de echte Buchmann hebben meegemaakt. Zo ontstaat een fascinerende mix van fictie en documentaire.

Het openingsshot van zijn film is dus zowel het einde van Buchmanns reis, als het begin van die van Barbosa. – Gabriel e a montanha – Fellipe Barbosa, Brazilië/Frankrijk, 2018, 127’.

 

Op zaterdag 22 september speciale UITdag-toegangsprijs van € 5,00.

 

Draaidag: vrijdag 21 en zaterdag 22 september 2018. Aanvang 20.30 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://www.filmhuispurmerend.nl/movies/241/17/gabriel_e_a_montanha