Film met 5 OSCAR nominaties in Filmhuis Purmerend


Whiplash-5547.cr2Op 30 januari draait  het Filmhuis Purmerend de film Whiplash, die is genomineerd voor maar liefst 5 OSCARS, waaronder die voor beste film en beste bijrol voor J.K. Simmons. Whiplash vertelt het verhaal van de jonge Andrew die de aller beste drummer wil worden. Andrew is bereid om alles op te geven om zijn grote droom te verwezelijken. Daar lijkt zijn leraar dankbaar gebruik van te willen maken.

De grote ster in deze film is J.K. Simmons (Fletcher) die echt de rol van zijn leven neer zet.  Fletcher drijft met zijn bezieling Andrew bijna tot waanzin. Whiplash zit vol opzwepende muziekuitvoeringen, toch is het geen standaard muziekfilm. Daartoe zijn andere elementen al te zeer aanwezig: dreiging, dwang, vernedering. Elke noot is als een stap in een mijnenveld. Niet zuiver, niet goed getimed? Het kost je de kop. Een prachtig muziek drama.

Whiplash draait op vrijdag 30 januari om 20.30 uur.  Filmhuis Purmerend is te vinden aan de  Kerkstraat 11 (schuin tegenover Theater de Purmaryn).  Reserveren kan via www.filmhuispurmerend.nl