Film Lion – met Nicole Kidman, Rooney Mara en Dev Patel… en een heerlijke maaltijd!


Het Filmhuis Purmerend draait de film Lion – met Nicole Kidman, Rooney Mara en Dev Patel (bekend van Slumdog Millionaires). Voorafgaand aan de film LION op zaterdag 25 maart wordt er een verrukkelijke Indiase 3-gangen maaltijd geserveerd, bereid door afhaal- en bezorgcentrum Ricky’s
in de Nieuwstraat. Let op: apart reserveren voor maaltijd en film!

 De Film

De vijfjarige Saroo wacht op zijn broer, die nachtwerk doet. Als het lang duurt valt hij in slaap in de coupé van een trein die hem duizenden kilometers door India voert. Als Saroo er eindelijk uit kan heeft hij geen idee waar hij is. Zijn ontworteling, ontreddering en angst zijn invoelbaar. Hij komt op straat terecht, waar hij maar net aan grote gevaren en halfhartige volwassenen weet te ontsnappen. Al snel belandt het jochie in een weeshuis, dat vergeefse pogingen doet om zijn familie op te sporen. Uiteindelijk wordt Saroo geadopteerd door een Australisch echtpaar. De volwassen Saroo studeert en heeft een leuke vriendin, maar het verleden laat hem niet los. Via Google Earth bestudeert Saroo honderden stations, tot hij het exemplaar uit zijn jeugd meent te herkennen.  6 Oscar-nominaties!

Dit waargebeurde verhaal werd een boek, en is nu verfilmd met bekende acteurs als Dev Patel (uit Slumdog Millionaire), Nicole Kidman en Rooney Mara.- Lion – Garth Davis, Australië, 2016, 118’.

 Draaidagen: zaterdag 25 maart 20.30uur. Zaal open 19.50 uur. Dinsdag 28 maart om 13.30 en 20.30 uur. Zaal open resp. 12.50 en 19.50 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://filmhuispurmerend.nl/films/lion/

De Indiase maaltijd (alleen 25 maart)

Voorafgaand aan de film LION op zaterdag 25 maart serveert het Filmhuis een verrukkelijke Indiase 3-gangen maaltijd, bereid door RICKY’s in de Nieuwstraat. Prijs per persoon € 16,-, te betalen (graag gepast!) bij binnenkomst.

U wordt om 18:30 uur in het Stamhuis verwacht.  Graag opgeven bij carla.dijkers@gmail.com.

VOOR DE FILM DIENT U APART TE RESERVEREN.