Film: Der Fall Collini – naar de roman van Ferdinand van Shirach


Het Filmhuis Purmerend draait op 27 november Der Fall Collini – naar de roman van Ferdinand van Shirach. Een spannend verhaal over oorlogsmisdaden en de verjaring ervan.

Wanneer de jonge advocaat Caspar Leinen een spectaculaire zaak toegewezen krijgt, blijkt het slachtoffer een oude bekende van hem te zijn. Maar waarom vermoordde zijn cliënt, de zeventigjarige Fabrizio Collini, deze vooraanstaande industrieel? Terwijl Collini blijft zwijgen over zijn motieven raakt Caspar steeds dieper betrokken in de zaak en wordt hij niet alleen met zijn eigen verleden geconfronteerd, maar stuit hij ook op een van de grootste gerechtelijke schandalen uit de Duitse geschiedenis, eentje die veel mensen liever verborgen hadden gehouden.

‘Der Fall Collini’ is gebaseerd op een populaire roman van de Duitse ex-advocaat Ferdinand von Schirach. Een compact verhaal over oorlogsmisdaden en de verjaring ervan. Dat een bejaarde Italiaan een even oude Duitser schijnbaar ongemotiveerd te lijf gaat, zal bij vrijwel iedereen associaties oproepen met de Tweede Wereldoorlog, maar het weerhoudt Kreuzpaintner er niet van om Leinen al zuchtend en steunend naar motieven te laten speuren. – Der Fall Collini – Marco Kreuzpaintner, Duitsland / Italië, 2020, 118’.

 

Draaidagen: Vrijdag 27 november 2020. Aanvang 20.30 uur. Zaal open 20.15 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren verplicht: https://www.filmhuispurmerend.nl/movies/428/17/der_fall_collini