FIFA-academie Team Gullit krijgt hoofdkantoor in de H20 Esports Campus


‘s Werelds eerste onafhankelijke FIFA-academie Team Gullit kiest voor de H20 Esports Campus Amsterdam als fysieke thuisbasis. Het team dat de naam draagt van co-founder en oud-profvoetballer Ruud Gullit heeft met name online een hele sterke aanwezigheid. Een fysieke locatie had het team echter nog niet en dat was volgende Corné Dubelaar, co-founder van Team Gullit, hard nodig: “We horen vanuit verschillende hoeken dat een fysieke locatie belangrijk is. Voor meet en greets, een plek voor coaches en spelers om te trainen en in de toekomst voor clinics.”

 

De plannen stonden al een tijd, maar door de wereldwijde pandemie werden die even in de koelkast gezet. Toch hebben Dubelaar en zijn team nooit aan de plannen getwijfeld. “We vinden dat we nu online doen, naar offline moet trekken. Zo boren we meerdere doelgroepen aan. Daardoor kunnen we partners van Team Gullit ook beter dienen, om content op te nemen voor campagnes en andere samenwerkingen.”

Dirk Tuip, founder bij H20 Esports Campus, is blij met de samenwerking met Team Gullit. “Voor het verder uitbouwen van de campus is dit een fantastische stap. Team Gullit is één van de meest professionele FIFA-teams in Nederland. Bovendien is het management en de organisatie erachter ook al jaren aan het investeren in de ontwikkeling van esports in Nederland en geloven zij dat dit sterk gaat groeien. Ook qua mentaliteit passen ze goed bij ons en ze komen uit dezelfde regio. We zijn dan ook trots dat zij zich nu op H20 Esports Campus gaan vestigen en kijken uit naar de samenwerking.”

Het hoofdkantoor van Team Gullit is nog vol in opbouw. In de toekomst is het de bedoeling dat fans hier de spelers kunnen ontmoeten, er clinics gevolgd kunnen worden en dat er volop getraind wordt door de spelers van Team Gullit, onder andere AZ-spelers Dani Visser en Jens van der Flier en het 15-jarige opkomend talent Thijs Dame.