Fiets mee met het Gilde Purmerend


Zoals bekend  organiseert het Gilde historische stadswandelingen en architectenwandelingen. Nu zijn daar ook fietstochten in de omgeving van Purmerend bijgekomen, tochten met historische en natuurwetenschappelijke aspecten. Deze tochten worden gereden op elke laatste zondag van de maand.

Fietstocht 30 juni – De tocht van ongeveer 26 km begint bij de Melkwegbrug in Purmerend. In het eerste deel van de tocht geven we een indruk van de planologie en van de variëteit aan bouwstijlen in de nieuwe wijk Weidevenne. Langs het Noordhollands Kanaal rijden we vervolgens naar Ilpendam, door het Ilperveld naar Den Ilp en daar slaan we rechtsaf naar Purmerland. Vervolgens gaan we via het Wormerpad en de Wormerdijk terug naar Purmerend. Bij de sluis eindigt de tocht.  Het punt waar we elkaar ontmoeten is de VVV-museumshop in de Peperstraat.

In de zomermaanden staan verder de volgende tochten op het programma.

Fietstocht ten noordoosten van  Purmerend (zondag 28-7). Afstand 35 km.

Fietstocht langs de ringvaarten van Purmerend (zondag 25-8). Afstand 33 km.

Voor details kunt u zich wenden tot de VVV-museumshop of tot de coördinator van de fietstochten, telefoon 0299 428546.

De start is steeds om 13.30 uur bij de VVV-museumshop in de Peperstraat.  Opgeven voor de tocht uiterlijk vrijdagochtend vóór de tocht gereden wordt bij de museumwinkel. Telefoon 0299 207022,  openingstijden di – vr 10 – 16 uur en za  12 – 16 uur. Deelname €3,50 per persoon. Kinderen tot 18 jr.gaan gratis mee.