Festival Vitaal: bewegen en gezondheid als je ouder wordt


FiftyFitGroep in PurmerendBeweging is zeker met het klimmen der jaren belangrijk om het lichaam soepel, energiek en krachtig te maken en houden. Zaterdag 26 september zijn diverse (sport)organisaties tijdens het gratis toegankelijk Festival Vitaal aanwezig om kennis te laten maken met beweegactiviteiten en informatie te geven over gezondheid. De eerste honderd mensen die hun bezoek aankondigen krijgen een vrijkaart aangeboden voor een doelgroepactiviteit in het Spurd-Leeghwaterbad.

Het Festival Vitaal is in en bij activiteitencentrum De Zuid-Pool. Er  zijn stands met informatie van Budoshinkan Dojo (JoDo/Iaido, Japanse budo tradities), Clup Welzijn, Evean, Fysiotherapie Overlander, GymNet (gymnastiek, turnen, conditietraining), vpv Purmersteijn (voetballen), Het Nootwheer (tafeltennis), Spurd, Sylvia Chang (bewegingskunst Tai chi), Trilobiet (duiken), Trimclub ABC (voetballen, volleyballen), hsv Waterlandschutters (handboogschieten), PRV De Where (roeien) en de Zorgcirkel. Fysiotherapie Overlander verzorgt de wandeltest en twee verpleegkundigen van de Zorgcirkel de gezondheidstest.

Tussen elf en drie uur zijn er demonstraties JoDo/Iaido (Japanse budo tradities), handboogschieten (buiten), tafeltennis, yoga, bewegingskunst Tai chi, internationale dans,  oefeningen in circuitvorm en buiten een sportcarrousel. Meedoen kan, houd dan rekening met kleding en schoeisel. Het programma van Festival Vitaal met de tijden staat op de website van Spurd of is telefonisch maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 17.15 uur op te vragen via (0299) 418 100.

De inwoners van Purmer-Noord en Purmer-Zuid die 26 september zestig tot en met vijfenzestig jaar zijn ontvangen uiterlijk in de laatste week van augustus een persoonlijke uitnodiging in de brievenbus. Wie ouder of jonger is, is ook van harte welkom. Het gratis toegankelijk Festival Vitaal is van 11.00 uur tot 15.00 uur in activiteitencentrum De Zuid-Pool, nabij winkelcentrum Meerland in de Purmer-Zuid.

kans op vrijkaart Leeghwaterbad
Via de website van Spurd kunnen belangstellenden hun bezoek aankondigen en zich eventueel aanmelden voor de gezondheidstest met onder meer bloeddrukmeting en meting bloedsuikerspiegel of voor de wandeltest voor het beoordelen van de conditie. De eerste honderd personen die hun komst aankondigen kunnen tijdens het Festival Vitaal de vrijkaart afhalen. Zij krijgen tijdig bericht via e-mail of post.