Feestelijke heropening Fred’s Kunstatelier & Kadoshop na verbouwing


heropening freds atelier in purmerend breedstraatOp vrijdag 6 maart opent Fred’s Kunstatelier & Kadoshop weer zijn deuren.  Er is flink verbouwd in het pand aan de Breedstraat 16 in Purmerend. De officiële opening wordt verricht door burgemeester Don Bijl en vindt plaats om 10.30 uur.  Behalve de officiële opening is er uiteraard voldoende tijd voor een rondleiding in deze unieke winkel en het atelier.

In hartje centrum van Purmerend bevindt zich Fred’s Atelier, een werkplaats voor kunstenaars met een verstandelijke beperking en een kunstuitleen. In de galerie bevindt zich een uitgebreide keramiek-, teken- en schildercollectie.

Het atelier wordt gevormd door twintig kunstenaars. Zij hebben zich bekwaamd in de keramiek- en/of schilderkunst. Het werk van de kunstenaars wordt tentoongesteld in de galerie grenzend aan het atelier. Daarnaast verzorgt Fred’s Atelier ook op andere locaties mooie exposities.

Mensen met een verstandelijke beperking krijgen in Freds Atelier de kans om hun eigen kwaliteiten en talenten te ontplooien. De kunstenaars krijgen begeleiding en een kunstopleiding op maat van twee professionele kunstenaars.

Behalve vrij werk, maken de kunstenaars ook werk in opdracht. Denk hierbij aan kunst in een bepaalde oplage als relatiegeschenk of als kerstgeschenk voor de medewerkers van een bedrijf.