Feest, snotkommers + film: Bioscoop en Bibliotheek Purmerend starten de vakantie met de GVR!


In Disney's fantasy-adventure THE BFG, directed by Steven Spielberg and based on Roald Dahl's beloved classic, a precocious 10-year old named Sophie (Ruby Barnhill) befriends the BFG (Oscar (TM) winner Mark Rylance), a Big Friendly Giant from Giant Country.

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de legendarische kinderboekenschrijver Roald Dahl werd geboren. Eén van zijn bekendste kinderboeken  is De GVR (De Grote Vriendelijke Reus). Bibliotheek Waterland en Vue Purmerend (voorheen JT Bioscoop Purmerend) vieren de 100-jarige verjaardag van de grote kinderboekenschrijver en de release van de film met een feestelijke middag voor kids.

In de GVR  maakt het eenzame weesmeisje Sofie kennis met de magische reuzenwereld. De legendarische regisseur Steven Spielberg heeft in samenwerking met Disney het boek verfilmd. Het is de eerste film van Spielberg waarbij het team achter kaskraker E.T. weer betrokken is.

De middag start in de Bibliotheek Purmerend waar kinderen worden ontvangen met limonade, snotkommers, fropskottel en flitspoppers. In de Bibliotheek wordt voorgelezen uit De GVR, kinderen kunnen alvast kennismaken met het meisje Sofie die bevriend raakt met een Grote Vriendelijke Reus. Na het voorlezen vertrekken de kinderen gezamenlijk naar de Vue Bioscoop (die achter de Bibliotheek ligt) voor de filmvoorstelling De GVR in 3D. In de pauze kunnen kinderen nog meedoen aan een verloting van het boek De GVR.

Voorlezen en film de GVR  is op woensdag 20 juli. Aanvang voorlezen 13.00 uur in de Bibliotheek Waterlandlaan 40 te Purmerend. Film start om 14.00 uur in Vue Bioscoop Geulenstraat 1 Purmerend.

Er zijn kaartjes voor deze middag te koop via de website van de bioscoop www.vuecinemas.nl.  Kaartjes voor kinderen zijn € 7,20 (Leeftijdskeuring is 6 jaar en ouder), € 11.30 voor volwassenen. Kinderen die lid zijn van Bibliotheek Waterland kunnen een gratis kaartje winnen via de FB pagina en website van Bibliotheek Waterland.