Familievoorstelling Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie in De Verbeelding


Zaterdag 28 september staat de komische familievoorstelling Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie in De Verbeelding. Een parade van Instahelden, rappers, Youtubers, fantasiefiguren en boekpersonages.


De kinderhelden van vroeger kwamen uit een boek of film en heetten Pippi Langkous of Peter Pan. De voorbeeldfiguren van tegenwoordig zijn de rappers en influencers die je op Instagram volgt, zoals Ronnie Flex & Famke Louise. Online kun je iedereen zijn. In Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie wordt boekpersonage Heidi een influencer. Waar maakt ze foto’s van? En hoe overleeft ze überhaupt op die berg zonder wifi…

De jonge regisseur Eva Line de Boer (1988) ontving, na eerdere prijzen, in juni de Charlotte Köhlerprijs. Zij maakt volgens de adviescommissie ‘fijnzinnige en doordachte voorstellingen die actuele onderwerpen scherp en kritisch verbeelden.’ Ook voor deze 10+ voorstelling kreeg zij lovende recensies.

De voorstelling is te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten voor deze Kleine Verbeelding voorstelling kosten voor kinderen tot 13 jaar € 7,50 en € 10,50 voor volwassenen, incl. reserveringskosten. Kaartverkoop via www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn, tel. 0299 411234. Volg De Verbeelding ook op Facebook en Instagram.

 

Recensies:

Scenes****: “Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie is een intelligente, komische voorstelling die ook respect afdwingt door goed spel.”

Theaterkrant (Keuze van de Criticus): “Een ijzersterke mash-up van kinderboeken, films en speelgoed die de ouders meteen herkennen en vloggers en tiktokkers die tieners meteen herkennen; van de echte en virtuele wereld.”

Trouw****: “De huidige jeugd van 10+, het beoogde publiek, zal de rol van rapper Ronnie Flex vast meteen omarmen.”

Volkskrant***: “Deze kekke parodie op het bij elkaar geshopte leven van influencers is prachtig vormgegeven. Actrice Jessie Wilms zou à la minute online moeten gaan met de vlogs van haar alter ego ‘P-P-P-Presenting Pippi’.

Noord-Hollands Dagblad***: “Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie’ is een fijne feel good belevenis voor iedereen vanaf een jaar of tien. Met ook nog een blijde boodschap: je bent goed zoals je bent.”