Falling – van en met Viggo Mortensen in Filmhuis Purmerend


John (Viggo Mortensen) woont samen met partner Eric en hun dochter Mónica in Californië, ver verwijderd van het traditionele plattelandsleven dat hij jaren geleden ontvluchtte. Zijn eigenwijze vader Willis woont alleen op de afgelegen boerderij waar John opgroeide, maar kan deze nog moeilijk alleen runnen door zijn beginnende dementie. Als John hem naar Californië brengt om een huis in de buurt voor hem te zoeken, blijkt Willis onvermurwbaar en wil hij zijn leven op geen enkele manier veranderen. Flashbacks naar Johns herinneringen aan zijn jeugd en tienerjaren laten zien hoe Willis zijn zoon fysiek en mentaal mishandelde. Beiden staan ze voor de uitdaging een manier te vinden om elkaar te accepteren en te vergeven.

 

Falling is het persoonlijke en aangrijpende regiedebuut van Viggo Mortensen over herinneringen, vergeving en familie. John (Viggo Mortensen) woont samen met zijn partner Eric en hun dochter Mónica in Californië, ver verwijderd van het traditionele plattelandsleven dat hij jaren geleden ontvluchtte. Johns eigenwijze vader Willis woont alleen op de afgelegen boerderij waar John opgroeide, maar kan deze nog moeilijk alleen runnen door zijn beginnende dementie. Als John hem naar Californië brengt om een huis in de buurt voor hem te zoeken, blijkt Willis onvermurwbaar en wil hij zijn leven op geen enkele manier veranderen. De spanning tussen vader en zoon loopt op als ze geconfronteerd worden met hun verleden en jaren van wederzijds wantrouwen. Flashbacks naar Johns herinneringen aan zijn jeugd en tienerjaren laten zien hoe Willis zijn zoon fysiek en mentaal mishandelde. Beiden staan ze voor de uitdaging een manier te vinden om elkaar te accepteren en te vergeven. – Falling – Viggo Mortensen, Verenigd Koninkrijk / Canada / Verenigde Staten, 2020, 112’.

 

Draaidagen: Zaterdag 27 en dinsdag 30 november 2021. Aanvang 20.30 uur. Zaal open 19.45 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://www.filmhuispurmerend.nl/movies/477/17/falling