Extra voorstelling “Still Alice”. Reserveer snel!


still-aliceDe belangstelling voor de film Still Alice is overweldigend. Daarom is er een extra voorstelling in het Filmhuis Purmerend op dinsdag 28 april om 13:30 uur. Het is een aangrijpende film met een prachtrol van Julianne Moore, waar zij een OSCAR voor kreeg. 

Alice Howland is gelukkig getrouwd en moeder van drie volwassen kinderen. Ze is een hoogleraar in de taalwetenschappen. Met klachten van vergeetachtigheid gaat ze naar de huisarts en krijgt te horen dat ze lijdt aan een vroege variant van de ziekte van Alzheimer.

Ze verliest haar baan, de verhoudingen in het gezin verschuiven, ze maakt zich zorgen over het lot van haar kinderen en ze takelt snel af. In haar Blackberry stelt ze vijf vragen aan zichzelf op en ze maakt een video waarin ze zichzelf toespreekt. Die moet ze bekijken op het moment dat ze deze vragen niet meer kan beantwoorden. Het is een beangstigend, hartverscheurend en inspirerend portret over een onafhankelijke, sterke vrouw die worstelt om verbonden te blijven met de persoon die ze ooit was. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Lisa Genove.

Julianne Moore werd voor haar hoofdrol bekroond met een Oscar.