Expositie Lidewijde van Goor: “De weg naar vrijheid”


Lidewije van Goor

In het woonzorgcentrum ‘Het Jaap van Praaghuis’ – onderdeel van ‘De Zorgcirkel’ – is tot 8 augustus 2014 de expositie “De weg naar vrijheid” te bezichtigen. Lidewijde van Goor (66 jaar) heeft een bijzondere expositie samengesteld.

In de verschillende gangen op de begane grond van het Jaap van Praaghuis zijn drie onderdelen van haar werk te zien nl: Mandala’s, Etsen en Schilderijen.

In 24 mandala’s, die nog niet eerder op een tentoonstelling gehangen hebben, heeft Lidewijde haar proces naar acceptatie van haar beperkt-zijn tot uitdrukking gebracht.

Tijdens haar ets-lessen op Wherelant heeft zij – met ondersteuning – met veel plezier gewerkt aan het maken en afdrukken van allerlei etsen. In deze expositie zijn 18 etswerken van haar te bewonderen.

Haar liefde voor dieren heeft zij tot uitdrukking gebracht in 23 schilderijen van honden en katten.

Het geven van pianolessen heeft zij vanwege haar beperking moeten stoppen. Haar muzikale opleiding én haar creativiteit gecombineerd met lessen in etsen, tekenen en schilderen heeft deze nieuwe weg geopend..

Lidewijde exposeert in de hoop en verwachting dat andere mensen van haar werk genieten en de schoonheid beleven die zij tot uiting wil brengen.

Het wooncentrum Jaap van Praaghuis is gelegen in Overwhere, Rietgorsplein 1, 1444 TA te Purmerend, tel 0299 314800

Bij de receptie kunt u vragen waar de expositie hangt en waar het gastenboek ligt om uw ervaring erin te schrijven.


De website van Lidewijde is:
www.lidewijdecreatief.nl