Expositie kerststallen en meer in kapel van Kerkhof Overweersepolderdijk


In het weekend van vrijdag 20 t/m zondag 22 december is er een expositie van kerststallen en kerstgroepen in de kapel van de begraafplaats aan de Overweersepolderdijk in Purmerend. De kapel is van 13:00 – 17:00 uur geopend.

Ook dit jaar een expositie van kerststallen en kerstgroepen in de intieme kapel uit 1878 van de gerestaureerde begraafplaats aan de Overweersepolderdijk 24 in Purmerend. Er worden grote, kleine en ook miniatuur kerststallen geëxposeerd. De stallen komen uit privé collecties en hebben hun afkomst in zeer verschillende landen, zoals Duitsland, Ghana, Mexico, Peru, Republiek Congo en meer: een heel grote groep met 34 mensfiguren, 37 dieren en meer, maar ook een aantal miniaturen. Ook de materialen verschillen; er zijn groepen van keramiek, blank hout, zwart ebbehout, blik en meer.

De expositie is te bezichtigen op vrijdag 20 t/m zondag 22 december van 13:00 – 17:00 uur. De expositie wordt vrijdag 20 december om 13:00 uur feestelijk geopend door Steven Geldof, voorganger van het Apostolische Genootschap Purmerend.

De Wereldwinkel heeft ook een aantal bijzondere groepen in consignatie gegeven. Deze zijn te koop evenals keramiek van een aantal keramisten met een beperking van Cordaan Amsterdam en houten engelen van de kunstgroep van Odion Purmerend. Tijdens de openingstijden kunt u er ook terecht voor koffie, thee, warme chocolademelk of glühwein en mogelijk soep. De opbrengst komt geheel ten goede aan de Stichting Kerkhof Overweersepolderdijk, de stichting die deze begraafplaats incl. kapel zo’n 11 jaar geleden heeft gerestaureerd. Ook nu was er een restauratie van de fundering nodig. Hartelijk welkom. Zie ook www.kerkhofoverweersepolderdijk.nl.

 

Niet voor publicatie:

Kees Kasbergen

0299-427823

info@keeskasbergen.nl