Expositie van fossielen planten en bomen op de Amathysta beurs in Purmerend


Op zaterdag 4 november houdt de geologische vereniging Amathysta weer haar jaarlijkse mineralen en fossielenbeurs in Concordia op de koemarkt te Purmerend.

 

Elk jaar is er een tentoonstelling met een specifiek thema. Dit jaar gaat het over fossielen planten en bomen. De tentoonstelling laat zien hoe 400 miljoen jaar geleden de eerste plantjes vanuit de zee langzaam het land op kropen en zich verder ontwikkelden. Er zijn voorbeelden van deze eerste planten uit Schotland en de Zuid-Eifel te bewonderen. Verder zijn er prachtige Carboon fossielen uit Frankrijk en Duitsland tentoongesteld. Uiteraard zijn de fossielen uit de overige geologische tijdperken rijkelijk vertegenwoordigd. Deze komen vanuit de hele wereld en geven een mooi overzicht van de ontwikkeling van planten en bomen in de loop van de geschiedenis van onze aarde.

Speciale aandacht verdient een schitterend gepolijst, bijna één meter lang, stuk uit Amerika van de eerste zuurstof producerende bacteriën. Dit stuk is meer dan 2,1 miljard jaar oud!

Als u nieuwsgierig bent naar de ontwikkeling van het plantenrijk, of gewoon hele mooie fossielen wilt zien, dan is deze tentoonstelling echt iets voor u. O ja, neem natuurlijk uw kinderen of kleinkinderen mee. Voor hen is dit uiterst leerzaam en zorg dat zij deze kans niet missen!

 

Maar er is nog veel meer te beleven.

De leden van de slijpgroep van Amathysta bewerken ter plekke stenen en mineralen tot prachtige sierobjecten en demonstreren zo hun techniek en vaardigheden.

De werkgroep Geologie geeft informatie over mineralen en fossielen als hobby en over geologie in het algemeen.

Daarnaast vertellen bestuursleden u alles over het lidmaatschap en de activiteiten van de vereniging. Uiteraard kunt u ter plekke lid worden en wel tegen een gereduceerd tarief.

Speciale beurs aanbieding: U betaalt geen inschrijfgeld en geen contributie over 2017.

 

Verder zal een groot aantal standhouders, voor elk wat wils, mineralen, fossielen, edelstenen, sieraden en schelpen te koop aanbieden. Het geheel belooft een kleurrijk en leerzaam spektakel te worden.

 

De Beurs en tentoonstelling worden gehouden op:

Datum:                               zaterdag 4 november 2017

Plaats:                                  Concordia, Koemarkt 45

te Purmerend.

Openingstijden:              van 10.00 tot 16.00 uur

Entree::                               € 2,50- (kinderen tot 12 jaar en

leden Amathysta € 1,50)

 

Kinderen mogen bij de uitgang gratis een mooi steentje uitzoeken.

Nadere informatie op www.amathysta.nl.