Evenement Muziek en het brein bij Zorgcirkel Novawhere


Muziek houdt deuren open in het ouder wordende brein. Op 21 januari organiseren De Zorgcirkel en Muziekcollectief LUDWIG het evenement Muziek en het Brein. 

Volgens wetenschappers zoals Erik Scherder en Artur Jarschke heeft muziek meer invloed op het brein dan alle andere stimuli: muziek prikkelt vrijwel alle hersengebieden en is daarmee uniek. Wat doet muziek met het oproepen van herinneringen en gevoelens?

Waarom krijg je deuntjes niet meer uit je hoofd? Hoe kan muziek helpen bij het leggen van contact? Kunnen musici een rol spelen in het verlichten van de taak van professionele zorgverleners en mantelzorgers? En als dat zo is, hoe kan die kennis geïmplementeerd worden in de dagelijkse routine van de zorgverlener en de zorgontvanger?

Programma

–       Mimic: betekenisvolle muziek in de zorg.

–       De kracht van Tovertafels, CRDL, Braintrainer, Music & Memory en andere technologie.

–       Mens en/of machine? Prikkelende bijdrage van neurowetenschapper Artur Jaschke

–       Workshops en live muziek door muziekcollectief LUDWIG.

–      Workshop Muziek en persoonsgericht werken door De Zorgcirkel.

–      Meet & Greet: volop gelegenheid voor vragen aan musici en wetenschappers en delen van ervaringen.

Deelname is gratis. Deelnemers ervaren zelf het effect van muziek op hun brein en gaan naar huis met praktische kennis en inspiratie. Met live muziek, presentaties van apparatuur en toepassingen, speeddates met musici en wetenschappers en ruimte voor gesprek.

Er is een gevarieerd programma over de positieve invloed van muziek op zorg en welzijn. Via workshops en presentaties krijgen deelnemers inspiratie en praktische handvatten om via muziek deuren te openen die anders gesloten blijven.

Muziek en het Brein is speciaal samengesteld voor familie, mantelzorgers, vrijwilligers, zorgmedewerkers en ook interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in het thema muziek en het brein.

Evenement Muziek en het brein op 21 januari bij Zorgcirkel Novawhere. Toegang gratis, aanmelding via https://zorgcirkel.nl/nieuws/muziek-en-het-brein/