Ervaar de magie van poëzie tijdens een bruisend poëziefestival


Boekhandel Het Leesteken vindt: Poëzie bruist, poëzie leeft, poëzie is voor iedereen! De Poëzieweek start op 25 januari met de Gedichtendag en vanaf dan krijgt u bij aankoop van €12,50 aan poëzie het poëziegeschenk Wat ons had kunnen zijn van Peter Verhelst cadeau.  Het thema is dit jaar theater en wat is er toepasselijker dan een bruisend poëziefestival in samenwerking met Theater De Purmaryn!

 

Op zaterdag 3 februari presenteert Het Leesteken een gevarieerd programma met  landelijke en lokale dichters en muziek. Een laagdrempelig evenement waarbij u kennismaakt met de kracht van poëzie. Wij gunnen iedereen de betoverende ervaring van de kunst om veel betekenis te leggen in weinig tekst.

Op het programma staan voordrachten van de landelijk bekende dichters Rosa Schogt, Iduna Paalman, Jente Jong, Demi Baltus, Martijn den Ouden, Joost Baars en Erik Jan Harmens met zijn zoon Julian Harmens. De lokale helden zijn Tjerk Hiemstra, Jürgen Smit , Tjerk Busstra en van Dichterskring Waterland  Thea de Hilster en Gerda Hooijberg.

Tussendoor en passend bij de poëzie is er muziek van pianist Marcel Worms die concertlezingen samenstelde met onder andere Jan Brokken, K. Schippers en A.L. Snijders. De presentatie is in handen van Hans Kuyper. U kent hem als kinderboekenschrijver, maar hij schreef ook toneelstukken en hij presenteert de Zaanse Literaire Salon ‘Mens durf te lezen!’.

‘… boeken zijn meer dan gebundeld papier zoveel meer dan een paar glazen inkt op dood hout…’ – Ingmar Heytze

Ervaar de magie van poëzie! Kaartjes voor deze mooie avond kosten €15.- en zijn te verkrijgen via Theater De Purmaryn (www.depurmaryn.nl).

Poëziefestival met dichters en muziek. Zaterdag 3 februari, 20.30 uur. Kleine zaal, Theater De Purmaryn