Elvis & Nixon in Filmhuis Purmerend


Komedie naar het waargebeurde verhaal van de legendarische ontmoeting tussen wereldster Elvis Presley en president Nixon. Elvis heeft op 21 november 1970 een ontmoeting met Nixon in het Witte Huis omdat hij undercover-agent voor de FBI wilde worden. Dit moment in de Amerikaanse geschiedenis vond plaats toen beide namen nog niet synoniem stonden voor tragedie en corruptie in een tijd dat de Amerikanen zowel een King als een President hadden.  Op 25 november in Fulmhuis Purmerend te zien.

Deze film onthult de waarheid die achter deze ontmoeting tussen de twee Amerikaanse grootheden schuilt. Op 21 december 1970 zijn beide mannen op het hoogtepunt van hun roem en hebben een ontmoeting in het Witte Huis. Elvis had namelijk een verzoek, hij wilde graag een undercover agent worden om zo zijn steentje bij te dragen in de oorlog tegen drugs en hippies. Presley nam familiefoto’s en een pistool mee als geschenk voor de president. Dit moment in de Amerikaanse geschiedenis vond plaats toen beide namen nog niet synoniem stonden voor tragedie en corruptie in een tijd dat de Amerikanen zowel een King als President hadden. De legendarische ontmoeting van deze twee grootheden werd destijds vastgelegd en is nog altijd de meest opgevraagde foto van het Nationale Archief.

Draaidagen: Zaterdag 25 november 2017. Aanvang 20.30 uur. Zaal open 19.45 uur. Dinsdag 28 november 2017. Aanvang 13.30 uur. Zaal open 12.45 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://www.filmhuispurmerend.nl/movies/166/17/elvis__nixon