Eindmusicals groepen 8 te zien op RTV Purmerend


Uniek in Nederland: de eindmusicals van groep 8 van de basisscholen in Purmerend en Beemster zijn verwerkt tot een filmscript van een uur, in overleg met musicalschrijver Benny Vreden Kinderproducties en Carlo Boszhard.

RTV Purmerend

27 groepen 8 van de basisscholen in Purmerend en Beemster gaan hun musical in P3 op film laten opnemen in juni. In de laatste twee weken voor de zomervakantie worden de films door RTV Purmerend uitgezonden. Of alle musicals worden uitgezonden, is mede afhankelijk van de toestemming van ouders en/of verzorgers.

Eindmusicals in het theater
De afgelopen jaren hebben het basisonderwijs, culturele instellingen en de gemeente de handen ineen geslagen om de leerlingen een kans te geven te ‘shinen’ in een echt theater, op een echt podium. Iedereen keek hier enorm naar uit.

Ook dit jaar stonden deze opvoeringen weer gepland. Helaas kan dat in de ‘normale’ vorm door de corona-omstandigheden niet doorgaan. Het schoolbestuur OPSPOOR heeft de gemeente benaderd om samen te zoeken naar een alternatief voor de eindmusicals. Er is samen met het onderwijs, theater De Purmaryn, P3 (Pop- en cultuurpodium) en het NKT (Nederlands Kindertheater) gewerkt aan verschillende scenario’s waaronder het maken van eindmusicalfilms.

Samenwerking met Benny Vreden en Carlo Boszhard
De meeste eindmusicals van de scholen zijn afkomstig van Benny Vreden Kinderproducties BV. In overleg met hem is gewerkt aan een script om van de musical een film van circa een uur te maken. Purmerend en Beemster zijn uniek in de schaal waarin dit wordt opgepakt.